Kingspan is een grote internationale speler op het gebied van isolatie – en bouwschiloplossingen. Buropoint heeft voor locatie Winterswijk meegedacht met een nieuwe vormgeving voor diverse ruimtes, waaronder de bedrijfskantine. Samen met Kingspan hebben we ideeën, wensen en merkwaarden vastgesteld om zo tot een passend ontwerp voor deze ruimte te ontwikkelen.

Planet Passionate

Met het, door Kingspan ontwikkelde, Planet Passionate 10-jaren programma heeft Kingspan zichzelf doelen gesteld op het gebied van energie, koolstof, circulariteit en waterbeheer. Zo proberen ze diverse locaties te verduurzamen door onder meer het plaatsen van zonnepanelen, ruimtes voorzien van LED verlichting, het aanschaffen van elektrische auto’s, heftrucks en nog veel meer!

Duurzaam en natuurlijk

Een belangrijk doel was aansluiting zoeken met Planet Passionate. Door de keuze van duurzame en natuurlijke materialen zoals tafelbladen van afvalhout, hebben we deze gedachte vastgehouden. De kleuren die gebruikt zijn, zijn natuurlijke kleuren blauw met een tikkeltje goud als accentkleuren.  Ook is de gehele ruimte voorzien van nieuwe LED verlichting. Met deze nieuwe vormgeving is Kingspan weer een stapje dichterbij hun toekomstvisie.

Before

Onderstaande afbeeldingen geven goed weer hoe de situatie was. Je kan gerust zeggen dat deze transformatie geen overbodige luxe was. De nieuwe bedrijfskantine geeft de werknemer de kans om in een rustige en relaxte omgeving te genieten van de welverdiende lunch.

ConceptOntwerpMaterialisatieRealisatieCoördinatieMeubilair

Samenwerkingen

HuttenSpeciaalwerk
RusinkSpeciaalwerk
Krabbe StofferingStoffering
Dekalu Reklame
Casala
Arte
LaPalma
FP collection
OlivrFotografie

Projectteam

Siebe te Winkel

Adviseur en projectleider

Esther platenkamp

Design