Fijnder is de nieuwe naam voor de voormalige Sociale Dienst Oost Achterhoek en Werkbaan Oost. In 2022 zijn deze organisaties gefuseerd en gehuisvest op het bedrijventerrein Laarberg in Groenlo. Buropoint heeft meegedacht met de inrichting en vormgeving van de kantoren, ontvangstruimte, entree en kantine.

Inventariseren en hergebruik

Beide organisaties beschikten over een gevarieerd assortiment meubilair van meerdere locaties die mogelijk in aanmerking kwamen voor hergebruik. Doormiddel van inventarisatie heeft Buropoint waardevol meubilair kunnen behouden. Door het opnieuw inzetten van dit meubilair hebben we de levensduur kunnen verlengen en onnodige verspilling, zowel op product- als op budgettair niveau weten te voorkomen.

Warme en functionele werkomgeving

Het doel was om een warme, functionele en fijne (werk)omgeving te creëren waar iedereen zich welkom voelt en zichzelf mag zijn. Dit is vertaald in kleur, materiaal en vorm naar warme tinten, ronde vormen en hout gecombineerd met zakelijk blauw, rechte vormen en stoere materialen zoals staal.

Open, maar toch geborgen

Het ontvangstgebied is een hele open omgeving, die toch geborgen en warm aanvoelt. Binnen dit ontvangstgebied zijn er overlegmogelijkheden en ontmoetingsplekken gecreëerd. De overlegunits zijn super functioneel en zorgen ervoor dat er dynamiek ontstaat in de ruimte. Aansluitend is er een  kantineomgeving ontworpen met speels karakter door te spelen met kleuren, materialen en vormen. De rode kleur op de wand omarmt de grote open ruimte en zorgt voor een warm geheel. Verder is de ruimte aangekleed middels een grote verrijdbare plantenbak.

De kantoren zijn op de eerste verdieping gepositioneerd, waarvan 2 open kantoorruimtes. We hebben een toegankelijk, transparante en vriendelijke werkomgeving gecreëerd waarbij er aandacht is voor het individu. Zo is er bijvoorbeeld nagedacht over akoestiek en de positionering van de werkplekken ten opzichte van elkaar. Tussen de werkplekken zijn diverse soorten overlegunits geplaatst om geconcentreerd te kunnen werken, te telefoneren of met je team te overleggen.

ConceptOntwerpMaterialisatieRealisatieCoördinatieMeubilair

Samenwerkingen

StooffSpeciaalwerk
IntremaSpeciaalwerk
KrabbeStoffering
Dekalu
BOW
Nyink
FP collection
Markant
OlivrFotografie
Deberenn
Hutten

Projectteam

jarno Meijer

Adviseur en projectleider

Esther platenkamp

Design