Nedap Retail

0543 - 519046

Voor Nedap Retail, gevestigd in het hoofdkantoor van technologiebedrijf Nedap, mochten we de uitgebreide projectinrichting verzorgen. Het ontwerp komt van Odette Ex van Ex Interiors. Dit interieurarchitectenbureau uit Nieuwegein was al bij meerdere ontwerptrajecten voor Nedap betrokken.

Buropoint - Nedap Retail
Buropoint - Nedap Retail
Buropoint - Nedap Retail

Human touch voor tech

Nedap wilde graag een look en feel die vooruitloopt op de ontwikkelingen. In lijn met het Nedap motto ‘Technology for life’ brengt het ontwerp tech in balans met de human touch. De sfeer is direct voelbaar op het open ontmoetingsplein met aanland- en overlegplekken, en verderop vergaderboxen en werkplekken. Een tweede ontmoetingsplein met bar ademt tech.

Dorp en winkels

Basis van het ontwerp was het creëren van een dorp of winkelstraat, met daarin huisjes of winkels met elk een eigen identiteit. Zoals een ‘herenkamer’, ‘boardroom’, een kamer met ‘walk on the clouds’ tapijt en een ‘urban jungle’. Hybride werken stond voorop: werknemers krijgen de ruimte om zichzelf te zijn, zich te ontplooien en samen te werken.

Buropoint - Nedap Retail
Buropoint - Nedap Retail
Buropoint - Nedap Retail

Variatie in materialen

De mix van technologie en menselijke maat kreeg ook gestalte door de grote variatie in materialen. Er is gebruik gemaakt van reflecterende producten, clean, helder glas en gekleurd glas dat veel licht binnen laat. Planten en hout zorgen voor een gelaagd, open en natuurlijk gevoel. Metaal, beton en zichtbare installaties zorgen voor de tech accenten.

Focus op duurzaam

Duurzaamheid kreeg een krachtige focus. Daarom hebben we actief meegedacht bij het hergebruik van bestaande producten en materialen, om zo een duurzame inrichting te creëren.

CoördinatieMeubilair

Samenwerkingen

Stooff
Total Control Logistics
Krabbe
Sedus
HAG
De Vorm
Gispen
Kaja
Hay
DUM
&Tradition
Arco
Blå Station
Busschers
Interieurstoffering
De Valk
FP Collection
Fermob

Projectteam

jarno Meijer

Adviseur en projectleider