Busschers Staalwerken

0543 - 519046

Busschers wilde een aantal werkplekken vervangen. Al snel bleek dat het hele pand aan een make-over toe was. Eerst is de begane grond aangepakt, een turnkey opgeleverd project. Busschers wil meer jonge werknemers aantrekken en koos voor een uitdagende, eigentijdse inrichting. Bijvoorbeeld met een open werkveld, zit-sta-bureaus en ruimte voor open overleg of brainstormsessies.

Uitdagend staal

Het ontwerp is geïnspireerd op één foto waarin alle aspecten van Busschers samenkomen. Vanuit dit beeld zijn de vormen, kleuren, materialen en structuren vertaald in het interieurconcept ‘Uitdagend staal’. Metaal staat centraal, met kernwoorden als techniek in beeld, stoer, diverse patronen en semitransparant. Andere thema’s zijn uitnodigend, open overleg, duidelijke routing en meebewegen met de toekomst.

Zelf gemaakt

Er is veel staal, glas en hout gebruikt. Busschers maakte de metalen onderdelen zelf en dat levert een authentiek karakter op. Een echte blikvanger is de metalen vergadertafel. Subtiele afbakening in wand en vloer verdelen de ruimte, maar behouden het open beeld. De werkplekken zijn flexibel uit te breiden, met ruimte voor eigen invulling. Zo kunnen werknemers gemakkelijk in hun nieuwe jasje groeien.

Wordt vervolgd!

Het ontwerp is uitgevoerd volgens plan en de overgang naar de nieuwe werksituatie verliep soepel. In drie weken was het hele kantoor klaar voor gebruik. Zomer 2023 start de volgende uitdaging met de verbouwing van de kantine en de kleedruimtes op de verdieping.

ConceptOntwerpMaterialisatieRealisatieCoördinatieMeubilair

Samenwerkingen

Eissink Plafond- en WandsystemenPlafonds en wanden
Krabbe ProjectstofferingVloeren en raambekleding
Stooff Interior ProjectsInterieurbouw
Engberink Technische InstallatiesInstallaties
Martijn Wijlens SchilderwerkSchilderwerk
Vima InstallatiesElektra en data
AmbiusInterieurbeplanting
D&A lichtVerlichting
Voortman
Thovip
Robberechts
Sedus
LaPalma
FP Collection
Aestic

Projectteam

jarno Meijer

Adviseur en projectleider

Siebe te Winkel

Adviseur en projectleider

Lisette Elsinghorst

Design