Gemeente Steenwijkerland

0543 - 519046

Het voorheen op een eigen locatie gesitueerde gemeente-onderdeel ‘Sociaal Domijn’ werd in het gemeentehuis van Steenwijkerland ondergebracht. De gemeente maakte van de gelegenheid gebruik om het bestaande gebouw en de huidige huisvesting onder de loep te nemen. Een belangrijk doel was het creëren van een gastvrije omgeving voor ontmoeten en ontvangen.

Buropoint - Steenwijkerland
Buropoint - Steenwijkerland
Buropoint - Steenwijkerland

Weerribben-Wieden als inspiratie

Het vormgevingsconcept is geïnspireerd op de structuren, kleuren en andere kenmerken van het omliggende Nationaal Park Weerribben-Wieden. Een labyrint van plassen, meren, slootjes, moerasbossen, rietpercelen en hooilanden. Het gebied is duidelijk mensenwerk:  kaarsrechte kanalen en geulen, hooilanden en bossen met weren, ribben en wieden. Dit gegeven is vertaald in het interieurontwerp.

Buropoint - Steenwijkerland

Natuurlijke routing

De routing in de nieuwe situatie is overzichtelijk. Hoe verder je in het gebouw komt, hoe meer details en hoe intenser en groener de kleuren. Natuurlijke materialen, kleuren en structuren leggen de link tussen binnen en buiten. Belangrijk was ook de verbinding tussen inwoners en omgeving. De strakke structuren van het landschap komen terug in onder meer het vloerenplan en de scheidingswanden. Ze geven het gebouw een natuurlijke sturing.

Buropoint - Steenwijkerland
Buropoint - Steenwijkerland
Buropoint - Steenwijkerland

Warm welkom

Hetty ten Kate, beheerder vastgoed bij Gemeente Steenwijkerland: “De gemeente kreeg een prachtige ontvangsthal die voldoet aan de wensen van de gebruikers. Een warm welkom voor iedereen. Met dank aan Buropoint voor het ontwerp en de bouwbegeleiding.”

ConceptOntwerpRealisatieCoördinatie

Samenwerkingen

Van Aagten ProjectrealisatieInterieurbouw
Roodbergen Dolfsma Light DesignVerlichting
Kruider ProjectstofferingVloeren
Vredenburg InstallatietechniekInstallaties
Eissink Plafond- en WandsystemenGlaswanden
Metos Kitchen IntelligenceRVS keukenmateriaal
Falkena Glas en SchilderwerkenSchilderwerk
Thonet
de Vorm
Iboma
Voortman
Desso/Tarkett
FP Collection
Andreu World
Grok
Kvadrat
Hutten
Sedus

Projectteam

jarno Meijer

Adviseur en projectleider

Lisette Elsinghorst

Design

Gerelateerde projecten