Donderdag 24 mei hebben wij met ons designteam een bezoek gebracht aan Design District. Dit is een vak evenement voor interieurdesign in Rotterdam. Het evenement vindt jaarlijks plaats in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Zeker een aanrader om eens te bezoeken! Het was een dag vol inspiratie en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van materiaal, kleur, verlichting en meubilair. In deze blogpost richten wij ons op de nieuwste trends en ontwikkelingen die ons zijn opgevallen.

Wat viel op!

Materiaal en vorm.
De aanwezige merken presenteerden een grote diversiteit aan materialen. Voorlopig blijven ronde en unieke vormen geïnspireerd op de jaren 70 de trend. Wat ons op viel waren de uitgesproken, maar goed uitgebalanceerde vormen en patronen. Materialen met een knipoog naar deze tijd zijn: teddy, velours, en ribstoffen.
De trend van recycling en upcycling blijft zich voort zetten. Zo zagen we veel producten gemaakt van biologisch afbreekbare materialen of geproduceerde items van recyclebare plastics.
Veel ambachtelijke materialen en organische vormen werden toegepast. Denk hierbij aan: handgemaakte terracotta tegels, bijzondere wandpanelen, organisch gevormd parket, vloerkleden, terrazzo en massief marmeren tafelbladen.

Meubels

Opvallend was het grote aanbod aan lounge meubilair waarbij de focus lag op comfort, hierdoor werd er een warme uitnodigende sfeer gecreëerd. Helemaal passend bij de steeds grotere vraag naar een huiselijke werkomgeving.

De retro-invloeden en stijlelementen zagen we ook terug doordat veel merken modulaire meubels toevoegen aan de collectie. Door deze losse elementen kunnen wij als designers voor iedere ruimte een passende opstelling creëren die aansluit bij de behoeftes van de klant.

Kleur

Er werd opvallend veel kleur toegepast. We zagen veel Ton-sur-ton kleur opstellingen en meubelen, maar in een mix van verschillende texturen en materialen. Onderstellen van tafels en stoelen worden vaak gespoten in eenzelfde kleur als de kuip of stoffering.
De trendkleuren die eruit sprongen waren paars, koraal roze, geel en oranje. Soms in een knalkleur maar vaak in zachte pasteltinten.