Collega’s Esther en Debora zijn op bezoek geweest bij een van onze leveranciers waar we al jarenlang een goede band mee hebben. Voortman kantoormeubelen in Purmerend  produceert in eigen beheer werkplekken, tafels en kasten.  Zij zijn gespecialiseerd in het verwerken van staal.

Nieuwste ontwikkelingen

Bij Voortman zijn ze continue op zoek naar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zit-sta werkplekken. Dit jaar komt er een zit-sta werkplek op de markt die nog geruislozer en veiliger in gebruik is. In de showroom waar we hartelijk werden ontvangen konden we deze geruisloze werkplek bewonderen. De werkplek is o.a. met een app te bedienen.

Zorgvuldige productie

In de fabriek hebben we gezien hoe de werkplekken, tafels en kasten van begin tot eind worden geproduceerd. Met veel zorgvuldigheid wordt elke stap uitgevoerd. Het lassen is grotendeels geautomatiseerd.  Doordat Voortman continue op zoek is naar de nieuwste ontwikkelingen en het perfecte meubilair worden de mallen van het staalwerk ook zelf ontwikkeld.

Panelen van restafval

Na een goede lunch hebben we de rest van de showroom bekeken. Hier zagen we diverse opstellingen en mogelijkheden van werkplekken. Ook Voortman wil zijn steentje bijdragen aan een circulaire en duurzame wereld. Er hangen panelen in de showroom die gemaakt zijn van restafval. Gaaf om te zien dat Voortman ook kijkt naar ‘afval’ producten en hoe je daar mee om kan gaan.