Comfortabel, functioneel en kwalitatief hoogwaardig design. Op uitnodiging van Montis zijn collega’s Esther en Lisette op bezoek geweest bij de Montis showroom en fabriek in Dongen.

Wat viel op!

De mooi vormgegeven showroom doet eer aan de producten die er staan. Naast soft seating, stoelen en tafels, heeft Montis de collecties wat uitgebreid met accessoires zoals kussens en vloerkleden.

Het programma; een korte presentatie over Montis, een fabrieksbezoek, een heerlijke lunch met als afsluiter Dirk Spierenburg als gastspreker over zijn ontwerp van de populaire Domino bank en een rondje showroom. Na een korte presentatie over Montis brachten we een bezoek aan de naast gelegen fabriek.

De rondleiding begon in de fabriek bij de afdeling waar de ruggen, zittingen en kuipen worden ontwikkeld. De metalen en houten frames die nodig zijn voor de stevigheid van het product worden in een plaatsje verderop gemaakt. Voor elk onderdeel van de stoelen wordt een aparte mal gemaakt. Deze mallen worden samen met het frame opgevuld, waardoor er een stevige geschuimvormde kuip, zitting of rug overblijft. Er worden gradaties gemaakt in de hardheid van de geschuimvormde onderdelen om de hoge comfortstandaarden binnen Montis, te waarborgen.  De onderdelen worden hierna voorzien van een vilten materiaal, waarna het klaar ligt om gestoffeerd te worden.

Op naar de heerlijke geur van leer die bij het naaiatelier vandaan komt!

Het atelier staat vol met een opslag van stoffen, garen en mallen. Werknemers zijn bezig om hoezen vakkundig in elkaar te zetten. Op de afdeling ernaast worden alle onderdelen verzameld en in elkaar gezet. Elk product wordt nauwkeurig nagekeken voordat het op transport gaat.

Alles wordt op een ambachtelijke manier (veelal handwerk) geproduceerd met heel veel oog voor detail.