Jarno, Debora en Josta zijn naar Padua in Italië gereisd om een kijkje te nemen in de keuken van Lapalma. Het familiebedrijf Lapalma is 40 jaar geleden opgericht door 2 broers, Dario en Romano Marcato. Dario is inmiddels met pensioen, maar Romano Marcato loopt nog dagelijks door zijn fabriek.

Het familiebedrijf Lapalma is 40 jaar geleden opgericht door 2 broers, Dario en Romano Marcato. Dario is inmiddels met pensioen, maar Romano Marcato loopt nog dagelijks door zijn fabriek. De vakman houdt een oogje in het zeil bij de productie van zijn meubilair en maakt een praatje met iedereen die er werkt. Hij is ooit begonnen met een tafeltje, maar inmiddels is er een uitgebreide collectie meubilair, die breed inzetbaar is. Hij is erg trots op zijn mooie bedrijf, waar inmiddels ook zijn dochter werkzaam is.

Vormen, kleuren en texturen!

Het meubilair van Lapalma wordt ontworpen door eigen designers. Ze halen hun inspiratie uit de omgeving van Venetië en Padua. Lapalma is enorm trots op de streek en fabriek waar zij gevestigd zijn.  Een plek met een rijke historie. Vormen, kleuren en texturen uit de omgeving worden samengevoegd tot een kenmerkend Italiaans meubel design dat tot in de details wordt uitgewerkt.

De gastvrije Italianen hebben ons de eerste dag enthousiast de oude stad Padua laten zien, met een uitgebreide stadswandeling. We hebben genoten van Italiaanse Aperol op het terras op het marktplein van Padua. In de avond hebben we genoten van een heerlijk diner.

De tweede dag hebben we een kijkje in de fabriek gekregen. De showroom en de fabriek zitten aan elkaar vast. Aan de voorzijde is de showroom met kantoren, de achterzijde de fabriek. De showroom is een mooie grote open ruimte die verschillende verdiepingen beslaat. Een prachtige glazen trap in de vide zorgt ervoor dat de ruimte een imposante indruk maakt.

We kregen een bondige presentatie over de historie van Lapalma en de iconische producten door de jaren heen. Producten die zich bewezen hebben door o.a. kwaliteit, uitstraling en een uitgebreid programma en dus flexibiliteit en inzetbaarheid.

We zijn door de fabriek gelopen, die beter productiehal genoemd kan worden. Hier wordt alles van begin tot eind geproduceerd en gemonteerd. Wat opviel was dat het erg schoon en opgeruimd is.

Samen met zijn collega heeft hij ons laten zien dat Lapalma met oog voor detail op een verfijnde manier de meubels produceert. In hun eigen fabriek met lokale leveranciers maken zij o.a. loungezitjes, tafels, stoelen en kasten.

Elk meubelstuk wordt geïnspecteerd om een goede kwaliteit te garanderen. Het meubilair wordt voor 80% gemaakt uit materiaal uit Veneto, de streek waar Padua gelegen is.

Het is doordacht, mooi, verrassend, uniek en een tijdloos design, om jaren plezier van te hebben. We hebben gezien dat Lapalma staat voor kwaliteit en dat is ook wat wij als Buropoint uitdragen. Goed om te zien en te ervaren dat we dezelfde waarden hebben om zo onze klanten van goed meubilair te kunnen voorzien. Het was een korte en leerzame trip van 2 dagen.