ADMINISTRATIEF MEDEWERKER BINNENDIENST

Als administratief medewerker binnendienst vorm jij een belangrijke en ondersteunende schakel voor het complete team van Buropoint. Jij bent onder andere verantwoordelijk voor het opstellen van (klant) rapportages en het maken van een passende (commerciële) planningen. Ook houd jij je bezig met het verwerken van orders en verschillende administratieve taken in het verkoopproces, waardoor jij ondersteuning biedt aan de accountmanagers. Daarnaast sta jij dagelijks direct in contact met meerdere klanten en houdt deze tevreden door het contact te onderhouden en het oplossen van klachten. Tevens bewaar jij het overzicht en communiceert dit met alle betrokken partijen. 

FUNCTIE EISEN

 MBO+ werk en denkniveau. Jij streeft naar kwaliteit en bent constant op zoek naar verbetering in je eigen werk en dat van anderen. Jij bent communicatief vaardig, spreekt de taal van de regio, het werkveld en hebt een passie voor de facilitaire-sector. Plannen en organiseren kun jij als de beste. Tevens analyseer jij problemen, spoor jij de oorzaak op en zorg jij voor een passende oplossing. Dus herken jij je in de onderstaande punten?

– Nauwkeurig;
– Stressbestendig;
– Goede kennis van Excel en Word;
– Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal zowel in woord als geschrift;
– Beschikbaar voor minimaal 32 uur.

Stuur dan je motivatie en cv naar jarno.meijer@buropoint.nl

ARBEIDSVOORWAARDEN

Behalve gezellige collega’s en een goede werksfeer kun je ook rekenen op een passend salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. We hebben een vaste aanstelling in het vooruitzicht. Hierin kijken we niet alleen naar jouw kennis en ervaring, maar ook naar jouw potentie. We geloven namelijk dat met een gezonde drive en ambitie alles mogelijk is!

BEDRIJFSPROFIEL

Buropoint is al sinds 1984 een bekende naam in de regio. Wij onderscheiden ons als een jong en dynamisch team in de kantoorbranche op het gebied van service en kwaliteit. Wij zorgen ervoor dat alles in en rondom een kantooromgeving tot in de puntjes verzorgd is. Als Achterhoeks bedrijf werken wij vanuit een filosofie waarbij ‘noaberschap’ centraal staat. Wij staan altijd voor de klant klaar, komen onze afspraken na en gaan door totdat de klant tevreden is. Zo streven wij naar een duurzame relatie met onze klanten.

Wij onderscheiden ons in haalbare oplossingen, waarbij we werken met de service en toegankelijkheid van een klein bedrijf en de slagkracht van een grote onderneming. Door continu te zoeken naar nieuwe en creatieve oplossingen zijn wij in staat om organisaties op een proactieve manier te begeleiden naar de meest optimale en efficiënte inrichting van de kantooromgeving. Ons doel is om organisaties te ontzorgen, te faciliteren en te inspireren. Dat doen wij met ons team van enthousiaste en gedreven professionals.