Project Gemeente Steenwijkerland

Home » Projecten » Project Gemeente Steenwijkerland

Voor Gemeente Steenwijkerland hebben we een overkoepelend vormgevingsconcept ontwikkeld, uitgevoerd en volledig begeleid. Een project om trots op te zijn!

Een gastvrije omgeving

De samenvoeging van twee onderdelen van de dienstverlening van de gemeente binnen één gebouw is het motief geweest voor de verbouwing. Het onderdeel “Sociaal Domijn” was buiten het gemeentehuis gehuisvest, waardoor interactie en een eenduidige uitstraling en beleving niet of nauwelijks aanwezig was binnen de gemeentekantoren. Naast de wens om de complete dienstverlening voor de inwoners in één gebouw te hebben was het de bedoeling dat het gemeentehuis een ontvangst- en ontmoetingsplek voor medewerkers zou worden. Het doel was om een gastvrije en flexibele omgeving te creëren voor zowel de inwoner als de medewerker. Deze (werk)omgeving moet in verbinding staan met de kenmerken die binnen gemeente aanwezig zijn.

Het vormgevingsconcept

Vanuit het programma van eisen dat naar aanleiding van diverse observaties en gesprekken is ontstaan, zijn we begonnen met het ontwikkelen van een overkoepelend vormgevingsconcept. Hiervoor hebben we inspiratie uit de omgeving gehaald door goed te kijken naar structuren, de kleuren en overige kenmerken van het omliggende (thuis)landschap. Dit hebben wij op een conceptuele manier vertaald in het interieurontwerp. Door het gebruik van veel natuurlijke materialen, kleuren en structuren hebben we getracht om de connectie te maken tussen binnen en buiten. De verbinding tussen inwoners en de omgeving was voor ons een sperpunt in het ontwerp. De structuren die in het omliggende landschap aanwezig zijn, zijn teruggebracht in het onder andere het vloerenplan en de materialen om zo en natuurlijke sturing binnen het gebouw aan te brengen.

Resultaat

Het Atrium van Gemeente Steenwijkerland heeft een modern, natuurlijk en open karakter gekregen. Door de constante interactie tussen diverse gebruikers is er een mooi eindresultaat ontstaan. Een resultaat om trots op te zijn.

Gemeente Steenwijkerland heeft een prachtige ontvangsthal gekregen die voldoet aan de wensen van de gebruikers. Een warm welkom voor iedereen. Met dank aan Buropoint B.V. voor het ontwerp en de bouwbegeleiding”

– Hetty ten Kate, beheerder vastgoed bij Gemeente Steenwijkerland –

Bent u enthousiast geworden en wilt u meer weten over turn key projecten en de verschillende aanvliegroutes van een project, klik dan hier. Voor meer informatie neem gerust eens contact met ons op.

Dit project aan anderen laten zien? Delen mag!

Benieuwd hoe wij u kunnen ontzorgen?

Neem vrijblijvend contact op!

Jarno Meijer

Jarno Meijer

Senior adviseur projectinrichting

Project Effectief vergaderen

Project Effectief vergaderen

Bij dit project ‘Effectief vergaderen’ was het zoeken naar de juiste balans tussen diverse vergadervormen. In combinatie met de bestaande architectuur en de implementatie van de huisstijl was dit een mooie uitdaging.  Innovatieve werkomgeving Belangrijke...

Lees meer
Project Mainfreight ‘s-Heerenberg

Project Mainfreight ‘s-Heerenberg

Buropoint heeft voor Mainfreight verschillende totaalprojecten verzorgd, zowel op bestaande als nieuwe locaties. Deze projecten zijn uitgevoerd in de typische Mainfreight-stijl. Hierbij staat een interieur met strak en internationaal design centraal. Deze duurzame...

Lees meer
Project Trias

Project Trias

Trias is een organisatie met ruim 300 medewerkers die kinderen, jongeren en hun ouders/verzorgers ondersteunt bij het opvoeden en opgroeien. Trias kwam bij ons met een hele leuke uitdaging, namelijk een jaren ’30 pand naast hun hoofdkantoor ombouwen tot een...

Lees meer

Projectinrichting

Thuiswerken op kantoor

Kantoorartikelen

De één-loket-gedachte

Webshop

Bestel online alle benodigdheden voor op de werkplek