Project Busschers

Home » Projecten » Project Busschers

In de zomer van 2019 hebben wij bij Busschers Staalwerken in Haaksbergen een volledig nieuwe kantooromgeving gerealiseerd. Het ging hier om een turn key project waarbij wij naast het ontwerp ook de uitvoering hebben gerealiseerd en gecoördineerd. Busschers Staalwerken is een metaalbedrijf dat diverse producten maakt voor de toelevering en recyclingindustrie. Zij hebben naast een productiehal van 5400 m2 ook kantoorruimte voor diverse werknemers.

Ontwerp op maat

Wij hebben bij Busschers Staalwerken dus een totaalconcept verzorgd. Het ontwerp en de realisatie van dit turn key project zijn geïnspireerd op één foto waarin onze interieurarchitect alle aspecten van Busschers samen zag komen. Denk aan vormen, kleuren, materialen en structuren. Deze zijn vanuit dit beeld door vertaald naar een samenhangend ontwerp. Als aanvulling hierop kwamen in een aantal gesprekken en sessies kernwoorden naar voren: techniek in beeld, licht, open, stoer, staal en duidelijke routing. Samen heeft dit als basis gediend voor het ontwerp.

Daarnaast is het ontwerp gemaakt met het oog op de toekomst. Zo is er mogelijkheid om het werkveld uit te breiden maar ook ruimte gelaten om bepaalde delen afhankelijk van de functie nog anders in te vullen (brainstorm, open overleg, presentatie, showroom).

Realisatie op maat

Dit heeft geleid tot een prachtige werkomgeving waar verschillende functies samen komen in een open kantoor. Subtiele afscheidingen in wand en vloer verdelen de ruimte in verschillende functies maar behouden het open karakter. Dit is onder andere gerealiseerd door krimpstaal en glazen scheidingswanden. Ook is er ruimte voor ergonomisch verantwoorde werkplekken waarbij zowel zittend en staand werken mogelijk is. Veelgebruikte materialen zijn staal, glas en hout. De stalen elementen zijn door Busschers zelf vervaardigd. Buropoint heeft hierbij alle uitvoeringstekeningen aangeleverd, het bouwteam samengesteld en het projectmanagement verzorgd.

Bent u enthousiast geworden en wilt u meer weten over turn key projecten en de verschillende aanvliegroutes van een project, klik dan hier. Voor meer informatie neem gerust eens contact met ons op.

Dit project aan anderen laten zien? Delen mag!

Benieuwd hoe wij u kunnen ontzorgen?

Neem vrijblijvend contact op!

Jarno Meijer

Jarno Meijer

Senior adviseur projectinrichting

Project Gemeente Steenwijkerland

Project Gemeente Steenwijkerland

Voor Gemeente Steenwijkerland hebben we een overkoepelend vormgevingsconcept ontwikkeld, uitgevoerd en volledig begeleid. Een project om trots op te zijn! Een gastvrije omgeving De samenvoeging van twee onderdelen van de dienstverlening van de gemeente binnen één...

Lees meer
Project Effectief vergaderen

Project Effectief vergaderen

Bij dit project ‘Effectief vergaderen’ was het zoeken naar de juiste balans tussen diverse vergadervormen. In combinatie met de bestaande architectuur en de implementatie van de huisstijl was dit een mooie uitdaging.  Innovatieve werkomgeving Belangrijke...

Lees meer
Project Mainfreight ‘s-Heerenberg

Project Mainfreight ‘s-Heerenberg

Buropoint heeft voor Mainfreight verschillende totaalprojecten verzorgd, zowel op bestaande als nieuwe locaties. Deze projecten zijn uitgevoerd in de typische Mainfreight-stijl. Hierbij staat een interieur met strak en internationaal design centraal. Deze duurzame...

Lees meer

Projectinrichting

Thuiswerken op kantoor

Kantoorartikelen

De één-loket-gedachte

Webshop

Bestel online alle benodigdheden voor op de werkplek